Friday, December 10, 2010

Kawen???Erkkk

In the name of Allah the most Merciful,The most Gracious....

Okay,baru dpt berita,c fulan dah tunang dgn c fulan,.owh ye ek?Alamak melepaslah aku,dah ar aku nak kat c Fulan tu,,,hahaha.Then,dgr plak c 'tut' nak kawen dgn 'tut'..laki tu baru tahun dua pelajar medic,pompuan tu lak baru tahun tiga...hmmm...'baru' lagi tu

Haishh,,,dlm hati,biaq pi dorang ar,just live ur life jer.Tapi disebabkan roomates aku,Amirah dok ulang-ulang benda ni,jadi aku pown dok pikiaq benda ni sokmo.
Cuba bayangkan korang nak kawen winter break ne means you will have another 2 months left being a bachelor...erkkk,bole bayangkan x?sure x keruan ar jawab exam mid-sem..hihi mesti siap countdown nak kawen lagi brapa hari,,,pastu mid-sem lingkup ar.

Okay,kawen muda-21 years old(kalo org dulu2,ne dah kira tua sgt kalo x kawen lg) but...hmmm
ntah ar tp cuba bygkan,s'kang umur aku 19 tahun,pastu tahun depan aku kawen(simpang malaikat 44), purata umur rakyat Asia lebih kurang 70

means,70-21=49

49 tahun hidup dengan seorang lelaki bernama suami,hmm........bole kot hahaha
x nak ar,lama sangat tu,takut bosan plak huahaha (Ya,Allah apa yg aku merepek ne).

Rilek ar,fenomena ne bese2 jek kat mesir,kawen awal tu no hal ar.First year pown ada yg dah kawen,medic plak tu.Tapi tanggungjawab sbg seorang ISTERI tu bukan senang,kawen ne bukan stakat menghalalkan apa yg haram tp memikul tanggungjawab yg besar,lebih-lebih lagi lelaki.
Okay,'nak mengelakkan maksiat ar'...Aku terima statement ne but still..hmm ntah lah muda lagi kot,masih blom matang lg dan masih nak enjoy life tanpa sebarang kongkongan...sebab aku nak mengamalkan Islam itu secara syumul means aku kena beramal jgak dgn hadis ne:

" sekiranya jika diizinkan manusia sujud sesama manusia nescaya aku perintahkan agar isteri sujud kepada suami "

aku tak jumpa perawi hadis ni,just hari tu aku terdengar ceramah dekat TV and then directly remember this ayat.Okay,betapa besarnya kuasa veto lelaki...(sounds like bait muslim already huahaha).Selagi x melanggar syarak,kalo lawan cakap suami,kira dosa,cuba bayangkan situasi ni;...

Korang nak exam esok,sure-sure malas nak masak,bilik serabut mcm otak korang,tido pown dgn skeleton,pastu suami korang nak makan Kek Coklat buatan korang,erkk.Pastu korang ada byk lagi chapter blom study,x ke bengang time tu???Nak buat ke x?kalo buat hati x ikhlas,kalo x buat,DOSA..hmmmm,keh keh keh...(jauhnya aku fikir masa depan)

Bak kata pepatah mira ''nak buat sarapan utk diri sendiri pown x bole,inikan pulak nak urus orang laen'',makes sense right?

p/s:Al-Fatihah buat adik Sofiyatul Ulya,baby lagi dah meninggal esok lusa kita plak,amalan dah cukup belom?Tanya iman,''Iman,apa khabar Iman hari ini?''

8 comments:

  1. andi tmbah lagi...
    nk lipat baju sendiri pon malas,nie kan nk lipatkan baju utk org lain
    uwhhh.....x ready lg kot
    tp kan,klu dh ade org dtg meminang,camne??
    klu tolak,takot nnt dh x dtg dh rombongan lain
    tp klu terima.....adeehhh,pening3
    baik fikir QUIZ PHYSIO esok.....
    jom STUDY!!!!

    ReplyDelete
  2. aq kuiz histo esok,,,
    ceyt mira,tu ar ko datin sgt
    tkot dowh org nak tackle ko
    huahaha
    jom ngaji sokmo~!

    ReplyDelete
  3. alaaa
    datin sgt ke??
    sedey plak klu x de org tackle....sob2
    x kawin la camnie
    nguekkkk.............
    sob2

    ReplyDelete
  4. huahaha,,,
    datin tegap,spanjng ms tegap...
    x pe2,hny org yg brani je,brani tackle datin huahaha
    :)

    ReplyDelete
  5. oh ea? camtu ea? @_@!!

    ReplyDelete
  6. oit andi a.k.a kedai kopi...huhuhuu
    boleh plak die comment camtu
    saba je la die nie....haishh

    ReplyDelete
  7. woi mira a.k.a humerus kecik...huahahahaha

    ReplyDelete