Thursday, December 30, 2010

Ainun = Mata

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.

Allah s.w.t telah berfirman di dalam ayat 44 surah Al-An'am yang bermaksud:

"Tatkala mereka lupa akan apa yg diperingatkan kepada mereka, Kami bukakan bagi mereka beberapa pintu tiap-tiap sesuatu (nikmat dan kesenangan), sehinggalah apabila mereka telah bersuka ria dengan (kesenangan)yang mereka perdapat itu, lalu dengan se-konyong-konyong Kami siksa mereka, sehingga mereka berputus asa."

Bila baca surah ne rasa macam terkena dgn batang hidung sendiri plak kan..haha,padan muka ko,Andi Adlyana.Allah dah bagi nikmat melihat tp ko selewengkan plak,kalo tgk org slack sket mesti ko kutuk.s'kang ne nikmat melihat ko Allah tarik kejap...

wokey,muhasabah diri,x nak kutuk org dah pasne....

dah ,tiga hari mata asyik-asyik berair jer,tension jugak nak study but semlm memang dah extreme sgt dah mata berair,hingus pun dok meleleh sama.Then,balik jer kuliah kiteorg pegi Hospital mata coz sebelum ne mata pernah bernanah kat bahagian dalam.So,takut jadi lagi.




time ne doktor tgh examine mata,pastu doktor tu pown ckp ''you have foreign body in your cornea''
gila cuak kot time tu,pastu doktor tu tanya lagi ''do you have trauma in your eye before this?like something punch you''


Errkk...mn ade,aku pown geleng je ar.
Skali doktor tu bawak keluar jarum,srius aku dah cuak time ne,grrr...
oklah...pastu mata dah okay,dah but lepas seminggu kena dtg jumpa doktor neyh blek.

dptlah ubat neyh...ngee Aisah,tolong letak hari-hari tau..hehehe(buli Aisah~!)

p/s:kpd mushrif sori sebab susahkan,InsyaAllah pasne x kol ko lagi (menyampah btol dgn sistem mushrif coz mushrif slalu x available,bukan salah kiteorg,kiteorg kluar awal kot,doktor tu yg lambat,nama pown hospital mesti ar ramai org sakit)..........damn~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
but anyways,thanx jelahhhhhhhhhhhhh

2 comments:

  1. canteknye ayat damn tu~~

    ReplyDelete
  2. sori....marah kot time tu..lepas neyh x wat lagi

    ReplyDelete