Saturday, December 24, 2011

Patah seribu?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah yg Maha Pengasih lagi Penyayang

stress???
Not anymore I guess
sejak dah selalu masuk group D neyh
hidup rasa macam
wah,,,teringat kenangan2 tyme 2nd year
Happy

tapi
ada satu hari tu heart-broken giler2
memang depress
pastu,dah ar heartbroken
dgn spec2 skali broken...
dah ar baru je repair dua minggu lepas
like dddaaaaaaaaaaaaaaaaa...
I'm so careless
dalam hidup neyh
aku rasa dah berpuluh-puluh specs aku patah,pecah dan rosak kan


broken heart =_=

kalaulah Allah bg balik nikmat melihat neyh kan bagus
takdelah aku meraba-raba dalam gelap setiap pagi sebab tak ingat aku letak specs dekat mana
takdelah aku hilang specs setiap kali lepas abes solat
takdelah aku nak risau pasal power specs aku yg turun naik neyh
Mama,can I have LASIK...

tapi
kita kan manusia
kita tak hargai nikmat yg Allah bg neyh
sampailah satu hari
Allah tarik balik nikmat tu
so,be grateful with what you have
Allah baru tarik satu nikmat
dah potpet potpet
padahal nikmat yg laen,yang masih ada
tak hargai pulak


macam nikmat jalan2 dikebun buah...makan buah
nyum..nyummmmmm
mummy,this one is for you,jgn jelez ^_^
video

Allah could you bless me with your love
now and forever
Amin.

p/s: Ni doa kalau ada seseorang puji kita,jadi kurang ar rasa nak riak tu kan...
lagipown,sapa suka orang yg suka riak neyh,
menyampah macamlah dia tu hebat sangat >.<

اللَّهُمَّ أَنْتَ أَعْلَمُ مِنِّى بِنَفْسِى وَأَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِى مِنْهُمْ اللَّهُمَّ اجْعَلْنِى خَيْرًا مِمَّا يَظُنُّوْنَ وَاغْفِرْ لِى مَا لاَ يَعْلَمُوْنَ وَلاَ تُؤَاخِذْنِى بِمَا يَقُوْلُوْنَ

''Ya Allah, Engkau lebih mengetahui keadaan diriku daripada diriku sendiri dan aku lebih mengetahui keadaan diriku daripada mereka yang memujiku. Ya Allah, jadikan aku lebih baik dari yang mereka sangkakan, ampunilah aku terhadap apa yang mereka tidak ketahui dariku, dan janganlah menyiksaku dengan perkataan mereka''



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Saturday, December 10, 2011

new hobby ^_^


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah yg Maha Pengasih lagi Penyayang



taaaaaaaaaaddddddddddddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaa........
snowcap untuk Tengku Ahmad Zulqarnain

okay,benda mengait neyh memang wat org ketagih,sampai tak nampak dah buku..ottoke?
hobby that leads to addiction = failure >.<''
p/s:we first make our habits,then our habits make us







_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Saturday, December 3, 2011

Motivate urself

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Dengan nama Allah yg Maha Pengasih lagi Penyayang

hari tu kan
senior kami kawen...
best giler kawen kat mesir
mostly sume student yang wat
dari masak,sampailah hadiah untuk tetamu.
so,kawen dekat sini bole cut budget
hahaha

Rumah aku kena buat hadiah untuk tetamu.
so,neyh lah hasilnya

okaylah..tak nak story morry pasal kawen...
benci,malas,bosan

sebab mama cakap
''dolly,28 tahun nanti baru bole kawen.fullstop
Dolly tu anak perempuan,
dari baby sampai umur 12 tahun mama jaga dolly
pastu dolly masuk asrama
balik pun sebulan sekali
pastu abes SPM..pigi matrik
sambung pulak di mesir
dalam setahun 2 bulan syak dolly sama2 family
xkan abes garduate trus kawen
bila masa dolly mau manja2 sama mama
kalo dapat lagi husband yg jahat
ndak kasi dolly jumpa family
macam mana?
sedihlah mama..kan...''
=_=''
tteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttt
even after graduate pown x leyh kawen tau.

okaylah..
skang neyh aku memang lack of motivation
sket2 nak give up
then comes one day,my friend post this video on Fb


''when you don't give up''
''YOU CANNOT FAIL''

and this one also


''why am I different from the others''
''why do you have to be like the others?''

p/s: ''Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan
terbuka tapi lazimnya kita kita akan memandang pintu yang telah
tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang
telah pun dibukakan untuk kita''


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys